«Як захистити свою дитину?» — питання, що посідає важливе місце в умовах сучасності. Щодня ми чуємо про зникнення, нещасні випадки, викрадення, зґвалтування дітей… За даними Національної поліції України, за 2018 рік надійшло 10 425 заяв та повідомлень про зникнення неповнолітніх дітей. Місцезнаходження 28 дітей так і не виявлено.

Уся ця інформація охоплює батьків страхом, наче металевою мотузкою. І цей страх ми, на жаль, передаємо дітям.

«Не розмовляй з незнайомцями, бо…»

«Не гуляй увечері, адже…»

«Не бери ласощів у незнайомців, бо…»

… «тому що інакше тебе вкрадуть, уб’ють!».

Залякування, погрози і розповіді про страшні наслідки певних учинків і помилок з дітьми не працюють! Вони лякають їх! Навчати дітей безпечної поведінки можна і потрібно, але в інший спосіб. Який? Про це ви й дізнаєтеся з книги «Нестрашна енциклопедія безпеки для дорослих та дітей».

Книга складається з двох частин.

Перша частина містить інформацію для батьків. У ній ідеться про те, що сучасний світ не жахливий і не ідеальний. Він просто змінився з часів нашого дитинства. У першій частині на вас чекає авторський погляд на загальні сучасні проблеми безпеки дітей, типові помилки в навчанні правил безпечної поведінки, загальні рекомендації.

Друга частина присвячена найважливішим навичкам безпечної поведінки у дітей 6–9 років. У ній описано 6  ситуацій, у яких діти ризикують опинятися найчастіше, у  яких їм потрібно застосовувати щонайбільшу кількість навичок безпечної поведінки.

  • Як поводитися, коли ти сам удома?
  • Правила поведінки з незнайомими людьми.
  • Що робити, якщо ти загубишся.?
  • Сексуальна безпека.
  • Правила поведінки в Інтернеті.
  • Булінг і як з ним боротися.

Друга частина розрахована саме на читання разом із дітьми 6–9 років. Інформацію  до кожної теми подано стисло, зрозуміло, за допомогою чисельних ілюстрацій.

Автори книги: Світлана Казьміна — мама, засновниця і керівниця Центру з безпеки дітей «Мамстраж», та Валентина Баланова — педагог із 33-річним стажем.

«Нестрашна енциклопедія безпеки для дітей» — це ключ до батьківського спокою, що допоможе позбутися страху та заручитися впевненістю: «Моя дитина у безпеці».

Замовляйте та формуйте навичку безпечної поведінки у дітей без залякувань та погроз!

Рекомендовано для дітей 3–9 років.

Замовити українською мовою: https://bit.ly/2v9VVzl

Замовити російською: https://bit.ly/2UFlvLE