Щорічно, починаючи з 1990 року, в усьому світі в перший тиждень серпня проходить міжнародна акція ― Всесвітній тиждень підтримки грудного вигодовування.

Ініціатором акції виступає неурядова міжнародна організація «Всесвітній Альянс за Грудне Вигодовування» (WABA). Це міжнародний союз, який об’єднує організації та приватних осіб, які захищають право матері на годування дитини грудьми та право дитини харчуватися материнським молоком. WABA тісно співпрацює з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ).

В Україні Тиждень грудного вигодовування проводиться щорічно з 2001 року за відповідним рішенням Координаційної Ради Міністерства охорони здоров’я України.

Завдання акції ― привернути увагу громадськості до теми природного вигодовування. Оскільки грудне вигодовування ― надзвичайно важливий процес, причому як для дитини, так і для мами. З грудним молоком малюк споживає корисних речовин, задовольняє смоктальний рефлекс, розвиває м’язову систему і систему травлення, а також установлює міцний психоемоційний контакт із мамою.

У цей тиждень у всьому світі проводять заходи, присвячені темам захисту, заохочення та підтримки грудного вигодовування. І проект «4Mamas» не є виключенням. Наразі пропонуємо вам статтю за цією темою «Годування на вимогу або за годинником?»  Згодом,  на нашому сайті з’являться ще статті за цією дуже актуальною на сьогодні темою. Стежте за нашими порадами.