Зробити домашнє завдання з дитиною і не з’їхати з глузду. Як? Матусі — засновниці Видавництва «4Mamas» поділилися власними лайфхаками!

Дізнавайтеся та обов’язково спробуйте зі своєю дитиною!

Марина Іщенко: «Нам у цьому питанні пощастило. У групі подовженого дня протягом чотирьох років навчання мій хлопчик робив уроки швидко та із задоволенням. Але найбільша вдячність нашій першій учительці, Оксані Анатоліївні, яка навчила мого сина робити домашні завдання одразу та, головне, самостійно. У мене процес перевірки завдань займає 10 хвилин увечері».

Інна Гришина: «Є тільки один спосіб уникнути божевілля від виконання домашніх завдань із дітьми — не робити цього! Навчити дитину робити це самостійно — шлях важкий і довгий, але вартий зусиль. Найдраматичніші моменти мого батьківства, усі випадки, коли я втрачала контроль і гнівалася, пов’язані з домашніми завданнями. Найстрашніше, що, допомагаючи дитині у такий спосіб, ми насправді припускаємося двох величезних помилок: по-перше, руйнуємо наші стосунки з дитиною, а по-друге, позбавляємо дитину можливості набути життєво необхідної навички — навчитися вчитися».

Тетяна Луціва: «Не робити разом. Допомогти, за потреби, з організацією цього процесу, створити мотивацію, допомогти сформувати навичку управління собою у часі. Займатися разом тим, що збільшує радість, якщо це домашнє завдання, то домашнє завдання!»

#янайкращамама