Дитячий садок — це новий етап у житті малюка. На нього чекає не простий шлях адаптації та перші кроки самостійності. Тому і не дивно, що у непростий для себе період дитина намагається заручитися підтримкою.

Доступний для цього спосіб — улюблена іграшка. Пропонуємо розглянути, чи дозволяти дитині брати із собою іграшки в дитячий садок, і якщо так, то які саме іграшки підходять для цього найкраще.

ЗА чи ПРОТИ

Є заклади дошкільної освіти, у яких заборонено приносити із собою іграшки. І це не тому що керівництво дуже суворе, це все має обґрунтоване підґрунтя: аби діти не поламали дорогі іграшки, не загубили, не сварилися. 

Психологи ж вважають, що дитині просто необхідна улюблена іграшка, яку вона може брати із собою у дитячий садок. Це її чарівна ниточка, що з’єднує із домом, мамою, спокоєм. Бо як би весело не було у колі інших дітей, малюк однаково може сумувати за домом, відчувати тривогу, що його не заберуть, тяжко переживати конфліктні ситуації.

Тож якщо у вашому дитячому садку дозволено приносити із собою іграшки, то не відмовляйте дитині у цьому. 

Які іграшки краще залишити вдома, а які можна взяти із собою?

Усі діти мають свою улюблену іграшку. У когось це машинка Hot Wheels, у когось фігурка улюбленого героя, у когось традиційна красуня Barbie. Головне — щоб іграшка не мала дрібних деталей та підходила до вікової групи дитини. Навіть якщо ваш малюк уже розкуштував усі предмети та не має звички брати все до рота, то серед його друзів у дитячому садку можуть бути ті, хто захоче спробувати «на зуб» черевичок від ляльки. 

Обрану іграшку має бути легко мити. Пластикові іграшки середнього розміру чудово підійдуть для цього. Якщо ж вас не лякає постійне велике прання, то можете обрати й м’яку іграшку. 

Обов’язково скажіть дитині, що ця іграшка буде захищати та наглядати за нею, поки вона у садочку і вас немає  поруч. А якщо їй стане сумно, іграшку завжди можна обійняти, уявивши, що вона вдома.