Коли здавалося б тільки-но налаштували розклад дня, дитина із задоволенням біжить зранку до дитячого садка, аж раптом… Канікули чи хвороба, через яку доводиться все пропускати.

Після перерви все розпочинається спочатку. Дитина ну ніяк не хоче йти в садочок, розпочинаються ранкові капризи, сльози та істерики. Як зберегти позитивне ставлення до садочка? Ось 6 простих порад.

Говоріть про садок

Нагадуйте дитині, як вона проводила свій час у садочку, пригадуйте цікаві та веселі ситуації, заняття, що найбільше подобаються тощо. Можна ставити дитині запитання: «З ким заказ ти б хотів погратися?», «Що тобі найбільше подобається робити в садку?», «Що цікавого ти останнім часом дізнався?».

Читайте книги та вчіть віршики про садок

Важливо, аби вони були з позитивним забарвленням, без згадок певних негативних чи конфліктних ситуацій. Якщо попідруч немає потрібної історії, вигадайте казку самостійно, або разом із малюком. Це ще й гарний спосіб розвинути творче мислення.

Розглядайте разом світлини

Напевне у вас є безліч фото та відео з різних заходів у дитячому садку. Переглядайте їх разом з дитиною, пригадуйте, як було весело та цікаво.

Грайте у садок

Діти люблять рольові та сюжетні ігри. Ось і запропонуйте пограти у дитячий садок: нехай малюк буде вихователем, а усі його іграшки — дітьми. Допоможіть придумати цікавий сюжет. Але й не грайте з дитиною весь час. Дозвольте їй зробити це наодинці. Якщо ж вона каже, що це нудно, знову ж таки згадайте про садочок, де завжди є з ким погратися.

Дотримуйтеся розкладу дня

Так, це може виявитися складним завданням. Особливо, коли ви у відпустці. Але все ж таки намагайтеся, щоб цей час, поки дитина не ходить до садка, вона проживала у вже звичному для неї режимі.

Малюйте та робіть поробки

Якщо за вашої відсутності потрібно було зробити певну творчу поробку — зробіть її. Не пропускайте цих звичних правил.

Зберігайте собі в нотатки наші рекомендації. Нехай ваша дитина із задоволенням відвідує дитячий садок, навіть після довгої перерви.

ТАКОЖ ЧИТАЙТЕ: