Сьогодні з вами буде Буділова Галина Олегівна — дитяча письменниця, автор збірки колискових «На добраніч, Сонечко!».

Книги, що вийшли друком у проекті «4mamas»:

«Хто вкрав у Зебри смужки? Чарівні казки з терапевтичним ефектом»

Привіт, я — Буділова Галина Олегівна, мама синочка Леоніда та автор книги «Хто вкрав у зебри смужки? Чарівні казки з терапевтичним ефектом». Працюю перекладачем та журналістом. Пишу для різноманітних інтернет-видань, а також до друкованих видань, зокрема газети ВР України «Голос України», журналу “Pink” та міжнародного видання “The Glam Luxury Lifestyle Magazine” .

Спочатку почала писати казки… Я не добирала спеціально якісь теми, а просто писала про те, що хотіла б донести до свого малюка, коли він підросте. Потім долучився психолог, тоді мої казки перетворилися на справжній посібник для батьків і дітей, що в ігровій формі допоможе родинам, які практикують усвідомлене батьківство і хочуть бути ближчими зі своїми дітьми.

Найперший і найголовніший принцип виховання для мене  — завжди починати із себе. Я виховую щодня не лише дитину, але і себе. Я аналізую свої вчинки та свої думки, я ставлюся до малюка з повагою, намагаюсь із самого дитинства закласти базові принципи здорової комунікації: мій син знає, що я завжди перепрошу у нього, якщо зірвалась і нагримала, наприклад. І він так само вчинить, якщо приходить товстенька Капризулька… Я вчу сина, що всі питання можна розв’язати завдяки переговорам, а ще — у кожного з нас є власний простір, його можна і потрібно захищати.

Коли виникають складнощі у вихованні, я нагадую собі, що теж була маленькою. Я згадую емоції, що переживала в дитинстві, від чого мені було неприємно і боляче. Ми всі це пам’ятаємо, варто тільки зупинитись і заглибитись у себе.

Ще я читаю різноманітних психологів, але ніколи не вірю всьому, не створюю собі кумирів. Вірю, що лише ми знаємо найкраще свою дитину і себе самого, тому лише ми здатні ухвалювати рішення стосовно її виховання

Батькам рекомендую почитати:

  • Л. Петрановська «Тайная опора: привязанность в жизни ребенка»;
  • Ю. Гіппенрейтер «Общаться с ребенком. Как?»;
  • П. Друкерман «Французские дети не плюются едой»;
  • А. Левадная «Доктор_аннамама, у меня вопрос: как сохранить здоровье ребенка?»;
  • А. Бикова «Самостоятельный ребенок, или Как стать “ленивой мамой”».

Чекаю на вас на своїх сторінках у Instagram та Facebook

До зустрічі у чарівних казках книги «Хто вкрав у зебри смужки?»