Сьогодні з вами буде Світлана Єфременкова — психолог, працює з дітьми та дорослими. Сертифікований спеціаліст в області психоаналізу, пісочної терапії, символдрами.

Книги, що вийшли друком у проекті «4mamas»:

Привіт, матусі й татусі, які прагнуть виховати щасливих дітей!

Мене звуть Єфременкова Світлана. Я автор книг «20 важливих навичок, які допоможуть підготувати дитину до життя» та «Я зможу виховати щасливу дитину», а також  засновниця спільноти «ПаніМама», проекту спільного виховання батьків і дітей. До речі, у вихованні я дотримую саме принципу спільного виховання. Маю близько 7 років психоаналітичної роботи з дорослими. Останні кілька років працюю також із дітьми як педагог-психолог.

На написання книг мене надихнула багаторічна робота з дітьми та їхніми батьками, виховання власної донечки, якій зараз 8 років, та успішне розв’язання проблем, що виникають, власне, на шляху виховання та психотерапевтичної роботи. Я пишу не тільки казки, ще зі шкільних років і до сьогодні я пишу вірші. Творчість дає можливість переключатися. Мені подобається знаходити творчі розв’язання тих завдань, що підкидає мені життя.

Ось ще кілька моментів, що мене характеризують:

Біг. Це невід’ємна складова мого життя, що займає значне місце в моєму серці. Біг дає мені можливість розслабити мозок, почуватися, насолоджуватися будь-якою погодою, отримувати інформацію про те, як я дію і реагую в ситуаціях, коли мені важко, або коли потрібно досягати мети.

Благодійність. Коли є можливість допомогти, я охоче беру в цьому участь. Іноді ми просто збираємось з друзями і допомагаємо дітям, іноді долучаємося до якогось благодійного фонду і допомагаємо в такий спосіб. Я вважаю, що не варто просто співчувати, слід діяти, хоча б у силу своїх можливостей.

А ще я впевнена, що майбутнє починається сьогодні!

Мої ТОП-5 книжок, що рекомендую прочитати батькам:

  • Ю. Гіппенрейтер «Спілкуватися з дитиною. Як?»;
  • «Тайная опора. Привязанность в жизни ребенка»;
  • Елеонор Портер «Поліанна»;
  • Джон Кехо «Сила разума для детей»;
  • Адель Фабер та Елейн Мазлиш «Как говорить, чтобы дети слышали, и как слушать, чтобы дети говорили».

Буду рада зустрітися з вами на моїх сторінках у Instagram та Facebook

Наостанок хочу порадити довіряти собі та своїм дітям!