Мій чоловік не читає книги про виховання! Цю відповідь ми чуємо дуже часто від наших передплатників. Максимум, що вдається нам — це просто підловити їх та прочитати корисні уривки з книг.

Ну ж бо спробуємо зламати цей стереотип! Ми підготували для вас добірку з 5 книг, що можна подарувати чоловікові до дня батька. Обіцяємо, що вони не нудні.

  1. Шон Бін «Покажи мені, як. Батько і дитина» Автор  з гумором описує крок за кроком шлях тата від планування вагітності до виховання дитини, а також дає поради, що допоможуть молодому батькові знайти вихід навіть у найскладніших ситуаціях.

Цитата: «Коли моя бабуся народжувала мого батька, дідуся взагалі не пускали в пологовий будинок. Коли народився я, мій батько чекав у приймальні. Я допомагав акушеркам тримати ноги моєї дружини, коли Джексон і Теннер з’являлися на світ. Можете вважати цю книгу ілюстрованою інструкцією для виконання другої за значущістю ролі в історії людства».

  1. Анн-Клер Кляйндінст «Дитина в умовах кризи. Коли криза допомагає нам зростати». Ця книга точно сподобається татусям! У ній у формі коміксів показано, як краще реагувати/не реагувати на різну поведінку дитини. Переглядаючи книгу, можна подивитись на свою поведінку з боку та отримати реальні поради про те, як знайти спільну мову з дитиною. Татусі схвалюють (ми перевірили на Книжковому Арсеналі)!
  2. Ніл Сінклер «Папа-спецназ. Місія здійсненна. Короткий курс молодого батька». Колишній спецназівець і батько трьох дітей Ніл Сінклер написав класний навчальний посібник для молодих батьків, які тільки починають батьківську службу. Це жартівливе військове керівництво, створене за принципом «максимум інформації — чітко і коротко», являє собою збірник інструкцій із догляду за дитиною з перших днів життя, починаючи від підготовки базового табору (квартири або будинку) до прибуття новобранця-новонародженого і закінчуючи порадами, як дезактивувати бомбу-смердючку (поміняти забруднений підгузник).
  3. Олег Ленков «Як зробити дитину щасливою. Нотатки молодого тата». В основу цієї книги автор поклав власний досвід та власні помилки, яких припускався з народженням дитини. Татусі дізнаються:
  •  як підготуватися до народження дитини й адаптуватися до нового життя; 
  • де шукати відповіді на питання; 
  • як впоратися з внутрішніми протиріччями; 
  • як поєднати особисте життя, роботу і виховання дитини; 
  • чому бути батьком — це справжня цінність.
  1. Андрій Максимов. «Як не стати ворогом своїй дитині. Книга для дітей та батьків, які хочуть бути разом». У книзі містяться оригінальні, філософські роздуми про те, як налагоджувалися раніше і налагоджуються сьогодні взаємини між дорослими і дітьми, суто практичні поради — що потрібно зробити для того, аби не стати своїй дитині ворогом. Кожний розділ доповнюють філософські притчі-казки, що будуть цікаві як дітям, так і дорослим. Ви можете читати книгу разом зі своєю дитиною!

Зізнаймося, це було складне завдання. Але ми впоралися! Тож поспішайте придбати корисну книгу вашому чоловікові. Бо хочемо поділитися з вами секретом — щодня інтерес татусів до проблем виховання дітей зростає (інформація перевірена нами на книжкових виставках).

У вас усе вийде!