День матері — це відносно нове свято для нашої країни. Але навіть за короткий час свого існування воно припало до душі українцям, адже материнство — це одна з найскладніших та найважливіших ролей у житті жінки.

Що подарувати подрузі, сестрі, собі до цього свята? Ми вважаємо знання найціннішим подарунком, тому склали для вас ТОП-5 книг, які точно будуть корисними і цікавими для мами будь-якого рівня (від молодої матусі з жагою пізнання дитини до досвідченої жінки, яка прагне постійно вдосконалюватись). Ми обрали для вас не класичні книги, про які ви 100 % чули, а щось новеньке.

Отже…

1. Поліна Булгакова «Родила и поняла». Це книга від авторки одноіменного блогу у фейсбук, який яскраво відображає всю суть цієї відомої фрази. Вона написана легкою та зрозумілою мовою. Це ніби розмова з близькою подругою, в історіях якої ви знайдете себе (і поглянете збоку на ситуацію). Вона допоможе вам ніколи не втрачати оптимізму та знайти ресурси, коли ви «на нулі».

2. Світлана Єфременкова «Я зможу виховати щасливу дитину». Секрет цієї книжки в тому, що вона розкриває ідею спільного виховання — виховання щасливої дитини через виховання щасливих себе. Адже від самого народження діти бачать наше життя і вбирають у себе його як сценарій. Автор наводить багато цікавих практик, що зможуть активно втілювати в життя як батьки, так і діти. І найголовніше — цей шлях до щастя ви пройдете разом із дитиною!

3. Кандис Корнберг Анзель «Раніше у мене було життя, а тепер у мене діти». Чому саме ця книга? Бо тут є те, що всі мами полюбляють: відверті розмови про дітей, чоловіків, родичів і мам по сусідству, корисні поради для початківців і море оптимізму. Дитячі капризи їх не розчулюють. Поради бабусь не завжди доречні. Вироби з пластиліну не повинні прикрашати вітальню. Мамам іноді хочеться втекти від дітей на край світу. Якщо ви згодні хоча б з одним з цих тверджень — ви не ідеальна мати. Це прекрасно! Кандіс Анзелен готова розповісти причину. У своїй книзі, чесній, смішній і зрозумілій жінкам в усьому світі, вона вчить залишатися щасливою і найкращою для своїх дітей, навіть коли ви зовсім не схожі на зразкових героїнь із педагогічних бестселерів.

4. Світлана Пожарова, Вадим Соколов «Як виховати не зашкодивши». Ця книга абсолютно новий погляд на виховання дитини! Вона спирається на здоровий розсуд та практичність. Ви навчитеся поєднувати виховання та особисте життя, не втрачаючи жодного з компонентів. Ця книга допоможе позбутися рожевих окулярів та переглянути свій підхід до виховання.

5. Світлана Гончарова «Джерело сил для втомленої мами». Ця книга-тренінг подарує вам 30 днів оновлення, відновлення і турботи про себе кохану. «Джерело сил для втомленої мами» — це не просто добірка теоретичних знань і порад. Це практичне керівництво до дії. Готовий самовчитель, розгорнувши який, ви просто не зможете не зайнятися собою!

Насправді крутих книг дуууже багато! Про них можна писати знову і знову. Це лише малесенька крапля з моря цікавих та корисних книжок для мам.

Нумо читати разом та ставати кращими з кожною новою прочитаною сторінкою!