Перший рік життя дитини — один із найважчих та найцікавіших періодів для всіх батьків. Кожен новий день — це нові вміння та навички.

Що ж почитати молодим батькам, аби не пропустити найважливіше та з народження виховувати здорового та щасливого малюка? Видавництво «4Mamas» зробило для вас корисну добірку!

1. Марія Малихіна «Дитина народилася». Книг про особливості фізичного розвитку дитини багато. А як багато книг про психологічне виховання цього віку? Книга «Дитина народилася» допоможе вам сформувати у дитини базову довіру до світу, пережити кризу немовляти та розвивати дитину (автор зібрала понад 100 розвивальних ігор). З цією книгою ви почнете розуміти, що саме у голові у немовляти.

2. Жан Ледлофф «Як виростити дитину щасливою. Принцип наступності». Книга американського психотерапевта Ж. Ледлофф буде корисна всім, хто переймається питанням, як виростити дитину щасливою? Ж. Ледлофф провела два з половиною роки в племенах південноамериканських індіанців, де у відносинах між дорослими і дітьми панує повна гармонія, якої так бракує в цивілізованому суспільстві. Ж. Ледлофф дійшла висновку: якщо ми будемо поводитися з дітьми так, як це робили наші предки протягом тисячоліть, наші малята будуть спокійними і щасливими. Ця книга про те, як важливо, виховуючи дитину, дослухатися власної інтуїції, а не порад «експертів» в області догляду за дітьми.

3. Джо Боргеніхт, Луїс Боргеніхт «Немовля. Інструкція для власників. Керівництво по експлуатації, рекомендації щодо усунення несправностей, поради для першого року технічного обслуговування». Інструкція з експлуатації моделі «Дитина стандартна» незамінна для тих, хто тільки освоює науку материнства. Звісно, якщо ви хочете отримувати максимум позитивних емоцій від спілкування з дитиною, а не падати з ніг від втоми і недосипу. Відповідальність керівництва — і незабаром ви помітите, що легко можете впоратися з тим, що раніше жахало вас. Інструкція з «експлуатації» вашого малюка позбавить вас безлічі потенційних проблем і зробить ваше життя простіше та приємніше. І нехай дрібні неприємності не затуляють від вас ваше сонце!

4. Хогг Т., Блау М. «Чого хоче ваш малюк?». Книга присвячена розвитку дітей з народження і допомагає розібратися в характері дитини, знайти компроміс із маленькою особистістю і вибрати способи виховання відповідно до темпераменту й унікальних особливостей кожного маленького чоловічка. Книга Трейсі Хогг допомогла багатьом сім’ям і замінює собою багато іншої літератури про виховання дітей.

5. Аліна Руденко «Тайм-менеджмент для мам, або як усе встигати». Незамінна книга для молодих матусь. Адже автор адаптувала та пристосувала всі сучасні методики тайм-менеджменту саме під потреби та реалії материнства. Вона вас навчить встигати робити усе необхідне та навчитися відмовлятися від справ, що заважають щасливому материнству.

Не відмовляйте собі у корисній книзі! Ми впевнені, що ця добірка стане вам у пригоді.