Ваш малюк уже ходить до садочку і щодня стверджується як особистість. Але кількість батьківських запитань не зменшується — ви ніби вже й досвідчені батьки, але інформації для розуміння дитини бракує.

Що ж обов’язково почитати про цей період? Маємо класну добірку для вас.

1. Серія книг «Мені х років». У цих книгах автори детально розписали особливості дітей віком 3, 4, 5, 6 і 7 років. Турботливі батьки знайдуть психологічні особливості віку, поради, як і що розвивати у конкретному віці. А приємним бонусом стане понад 100 розвивальних ігор у кожній книзі! 

2. Джон Кім «Батьки-путівники. Як прокласти маршрут щасливого дитинства». Гадаєте, що відмова прибирати іграшки, невиконане домашнє завдання і грюкання дверима — всього лише чергові примхи ваших дітей? Ні, уважає американський психолог Кім Джон Пейн, — це відчайдушна спроба дитини привернути увагу батьків. У міру дорослішання ви потрібні йому як суворий Правитель, який би обмежував емоційні пориви, досвідчений Садівник, який допомагає розвивати світогляд, і мудрий Наставник, що дає важливі поради. Вжитися в ці ролі, розібратися в сценарії та закінчити його хепі-ендом допоможуть поради, запропоновані автором.

3. Анна Гресь «Велика книга батьківських секретів». У цій книзі зібрано 75 найпоширеніших ситуацій, з якими стикаються батьки у вихованні дітей від 3 до 7 років. До кожної з них автор наводить 3 варіанти розв’язання проблеми різного рівня складності. Ви можете обрати саме той, що буде оптимальним для вас та вашої родини. Завдяки порадам з книги ви навчитеся розуміти почуття дитини та легко знаходити із нею спільну мову.

4. Наталі де Буагролье «Виховувати, не підвищуючи голосу. Як повернути собі спокій, а дітям — дитинство». Усі ми, батьки, шалено любимо своїх дітей, але іноді вони просто виводять нас із себе! Нерідко ми зриваємося на них і тим самим лише посилюємо проблеми. Зрештою, страждають усі. Наталі де Буагролье проти криків і сварок! Її книга запропонована у вигляді семінару, в ході якого крок за кроком ми можемо навчитися розуміти і контролювати почуття, потреби й емоції свої та своїх дітей. Тут ви знайдете відповідні способи врегулювання сімейних конфліктів і зрозумієте, що, крім підвищеного тону, існує безліч прийомів, що дадуть змогу вашому синові чи доньці почути вас.

5. Пейн Кім Джон «Просто хороша мама. Як внести гармонію в життя своєї дитини і не пропустити його дитинство». Кожній мамі хочеться дати дитині все найкраще: найкращі іграшки, найкорисніші развивайки, спорт, мови і виховання всіх талантів… А чи потрібно це?  Будь-яка мама прагне все зробити ідеально, особливо, якщо це стосується виховання улюбленої дитини. Завжди хочеться, щоб уже у ней-то було все найкраще і сама вона була теж найкращою. Зрештою, на плечі дитини лягає непомірне навантаження, а маму переслідує почуття провини. На щасливе дитинство просто бракує часу і сил! Нова книга всесвітньо відомого психолога і педагога Кіма Джона Пейна — це порятунок для тих, хто всерйоз стурбований душевним спокоєм своїх дітей. З її допомогою ви дізнаєтеся, з чого повинне складатися повсякденне життя сучасної дитини, як запобігти її  фізичному і психічному виснаженню і що робити, щоб дорослішання не перетворилося в шалені перегони за успіхом.

Як вам добірка? Ми намагаємося добирати для вас не тільки найцікавіші, але й найоригінальніші книжки. Адже класичних добірок must read дуже багато! Не відмовляйте собі у класних книжках — це ваші найкращі інвестиції у себе!