Уперше дізналася про арт-терапію завдяки книзі «Ігри і казки, які лікують», що вийшла друком у нашому видавництві. Тоді дитина йшла в садок, тому улюбленою казкою стала казка про чарівну ниточку, яка з’єднує серця мами й дитини.

Ця книга навіть надихнула мене навчатися арт-терапії й провести серію майстер-класів для батьків про те, як відпускати дитину й одночасно зберігати зв’язок.

І ось ще одна книга-ресурс в асортименті 4Mamas!

Автор надіслала нам 3 перші казки на розгляд, а я прочитала їх дитині. Вона так щиро сміялася, коли Ведмежа Ем говорило: «А я знаю, а я знаю, але не скажу…». А я плакала, читаючи казку «Про художницю». Упізнала себе. Читала ще раз. І ура! Завершила роботу над своєю книгою з робочою назвою «Всё о полезных сладостях. От сладкоежки к фруктоежке». Спасибі авторові за цей несподіваний ефект.

Ця книга не тільки для дітей, вона й для батьків теж. Це вектор для спільного розвитку, пошуку своїх ресурсів та ідей для розвитку дитини за допомогою образів. Адже щасливі діти можуть перебувати тільки поруч зі щасливими батьками!

Люблю арт-терапію і, зокрема, казкотерапію за практичність і дієвість. Це коли розгортаєш книгу, перечитуєш і не стомлюєшся. І знову знаходиш ресурси!

Можливо, всього одна казка розчулить вас, але це буде саме те, що так необхідно саме зараз вашій душі або вашій дитині.

Тетяна Луціва – одна з засновниць «4Mamas»