Як я люблю книги! Книги про бізнес, книги з особистісного розвитку, книги про здоров’я, книги про виховання дітей… Для них після народження дитини і появи проекту «4Mamas» я відвела окрему полицю у своїй бібліотеці.

І як же я тішуся, коли однією з перших читаю рукопис, який відправили нам автори для проекту «4Mamas». Зараз ми отримали книгу «Батьки або шкідники» від двох психологів-практиків, бізнес-консультантів.

Дитина — це свого роду «проект батьків». У неї вкладають сили, емоції, фінанси, тож дуже важливо, щоби, коли «проект» піде у вільне плавання, він був гармонійно розвиненим.

Колись давно на роботі хтось роздрукував фразу «Мета виховання — навчити наших дітей жити без нас». Мені вона так запам’яталася! І ця книга — саме про це!

Безумовна любов, прийняття, ігри, розваги — все буде у дитини. Але як не порушити межу між батьками та шкідниками? Коли дитину потрібно вчити самостійності? Як прищепити їй відповідальність? Думаю, що ці питання непокоять батьків не менше, ніж здоров’я малюка.

Тому автори цієї книги пропонують проект «дитина» описати від самого народження: яким ви бачите її у 18 років? Навіщо їй бути такою? Як це їй допоможе в житті?

А далі, як і у будь-якого проекту, — план дій щодо реалізації ваших бажань. Конкретно: що я буду робити, для того, щоб дитина була такою?

Хочете, щоб ваша дитина була здоровою? Прищеплюйте правильні звички — загартовування, менше солодкого, правильне харчування, медикаменти в крайньому випадку, і тоді ви станете для дитини батьками, а не шкідниками.

Ну а далі дії, дії і знову дії … згідно з цілями і планами.

І «вибори» вже буде легше приймати, коли ти бачиш далеку мету — помити посуд самому або попросити дитину? Приготувати самому обід або навчити дитину готувати елементарні страви? Зав’язати швидко шнурок? Розв’язати за дитину завдання? Піти насварити «того хлопця» з дитячого майданчика, який образив твою дитину? Яке майбутнє ви хочете для своєї дитини?

У книзі буде дуже багато практичних занять для батьків та багато фішок. Для свідомих батьків, що працюють і вміють думати, ця книга — однозначно must have.

Чекайте ближче до Нового року!

Ольга Богаенко – одна із чотирьох засновниць проекту “4Mamas”