Український інститут книги з 4 до 10 грудня 2023 року проводить Усеукраїнську інформаційно-просвітницьку тематичну акцію «Національний тиждень читання», мета якої — консолідувати українське суспільство навколо читання як життєвої стратегії.

Цьогорічне гасло Акції — «Бути своїми!» — символізує зв’язок між поколіннями. Зорганізована Акція — це не просто культурна подія, а символ єдності та стійкості українців у важкі часи.

Казки серії «Чаросвіт» якнайкраще відповідають гаслу цьогорічної акції. Саме казки, які ми чуємо від мами чи бабусі, символізують цей неймовірний зв’язок між поколіннями українців.

Книга «Казковий світ України» ввібрала в себе 22 фантастичні історії різних етносів, які живуть на території України. Мандруючи казковими сторінками цього видання, разом із дітьми ви познайомитеся з героями єврейського, кримськотатарського, молдавського фольклору. І, звісно, ознайомитеся з чудовими взірцями українського казкотворення: «Івасик-Телесик», «Кирило Кожум’яка», «Дев’ять загадок» тощо.

Збірка «Казковий світ зими» ввібрала в себе історії різних народів України та Європи, а також авторські твори. На сторінках на вас чекають 13 чарівних зимових історій, сповнених відчуттям різдвяного дива й домашнього затишку. Ви дізнаєтесь про героїв українських мітів у казках Василя Короля-Старого, а також про справжню щирість в історії Олени Пчілки.

Читайте книги разом із дітьми! Відкривайте чарівний світ казок та підтримайте Національний тиждень читання!

#тижденьчитання2023 #бутисвоїми