0-3-6… Батькам про дитячі вікові кризи: як пережити та не зламатися

Усі батьки мріють виховати щасливу дитину, яка у певний час буде готова відокремитися та увійти до самостійного життя дорослої людини. Вікові кризи — сходинки на цьому шляху, кроки до більшої самостійності, що допомагають швидше піднятися вгору. Інколи вони проходять дуже бурхливо, змушуючи понервувати, інколи минають майже непомітно. В легкій доступній формі сторітелінгу ви зможете:

  • дізнатися особливості розвитку дитині від її народження до 18 років;
  • отримати професійні пояснення як бути достатньо хорошими батьками та допомогати дитині на кожному етапі дорослішання;
  • зрозуміти як попереджувати можливі проблеми та спокійно проходити дитячі вікові кризи.

Хлопчики та дівчатка: як розвивається сексуальність. Від 0 до 19 років. Ґайд для батьків

Ця книжка — порадник для батьків. Автор пояснює особливості сексуального та психологічного розвитку дитини від ембріонального періоду до періоду статевої зрілості. Ви дізнаєтеся: як у дитини формується статева ідентифікація і яка в цьому роль батьків; як відповідати на «дорослі» запитання; що штовхає підлітка до ранніх сексуальних стосунків; як уберегти його від насильства й булінгу та багато іншог

Цікаві кулінарні досліди

Запрошуємо в захопливий світ цікавої таємничої науки — кулінарії!

За допомогою кухонного приладдя можна створити справжню дослідницьку лабораторію просто в своїй оселі. Адже звичайні продукти можна поєднувати так, що виходять неймовірні кулінарні дива, та ще й з новими смаками.

На сторінках книги ви знайдете:

  • Покрокові рецепти простих страв, які можуть приготувати діти від 5 років, з батьками та самостійно.
  • Секрети кулінарної науки: як визначити натуральність молочних продуктів та меду, порізати цибуля без сліз або чому до десертів додають сіль.

І звісно — правила безпеки на кухні.

Дітям про фінанси. Activity Book. 8—10 років

На сторінках книги чекають цікаві завдання та запитання для роздумів, які допоможуть навчитися:

  • планувати витрати та вести фінансовий щоденник;
  •  заощаджувати та бути свідомими споживачами та покупцями;
  • зберігати гроші та вигідно їх вкладати й примножувати.

Ми підготували чек-листи, таблиці та фінансові схеми якими зручно користуватися у щоденній практиці: відвідуванні крамниці та кав’ярні, плануванні сімейного бюджету, пошуку подарунків для друзів та рідних.

Фінансова грамотність для дітей. 5–7 років. Перший крок до мільйона

Звідки беруться гроші? Чому вони закінчуються? Чому не можна купувати все, що заманеться? Ці питання постають у дітей дуже рано. Батькам важливо не лише пояснити про фінансову сферу життя, але й сформувати в дитини правильне ставлення до грошей. За допомогою цієї книги ви зможете допомогти їй побудувати здорове, свідоме та раціональне ставлення до фінансів. Видання містить прості й зрозумілі поради, завдяки яким малюки засвоять основи економічних знань. До кожної теми запропоновано інструкцію для батьків, завдання та запитання для дитини, тематичну історію. Наприкінці міститься набір наліпок, з яким вивчати фінансову грамотність буде значно цікавіше.

Ця книга передбачає спільне навчання, тобто читати й виконувати завдання необхідно разом з дитиною. На кожному розвороті книги є інструкція для батьків. Вона допоможе розібратися в темі, щоб потім легко відповісти на дитячі питання

Фінансова грамотність для дітей. 8–10 років. Другий крок до мільйона

Тема грошей для сучасних дітей дуже цікава. Однак мало хто з них розуміє: звідки беруть гроші батьки, як працює банківська система, що таке благодійність та інвестиції. Нам здається, що діти не готові до такої складної інформації. Та насправді немає нічого складного в тому, щоб пояснити дитині: як і навіщо придумали гроші, як працює світ фінансів. Ця книга допоможе сформувати в неї основу економічних знань у захопливій формі — у грі, у серії коротких, але цікавих завдань.

Призначено для сумісного користування батьків і дітей. У виданні ви знайдете набір наліпок, який зробить виконання завдань цікавішим.

Ця книга передбачає спільне навчання, тобто читати й виконувати завдання необхідно разом з дитиною. На кожному розвороті книги є інструкція для батьків. Вона допоможе розібратися в темі, щоб потім легко відповісти на дитячі питання

Межі соцмережі. Медіаграмотність для дітей

Усі мешканці нашої планети живуть у світі інформації. Раніше ми отримували її з газет та журналів, зараз — із соціальних мереж. Там ми споживаємо інформацію та навіть створюємо її. Та що приховує цей цікавий однак небезпечний світ соціальних мереж? Як відрізнити правду від фейку? Як упоратися із залежністю від гаджетів? Про це та інше дізнаєтеся у пригодах Марічки й Тарасика.

Через історії, які трапилися з цими невгамовними дітлахами, ви навчитеся обирати надійні джерела інформації, зрозумієте, як протидіяти фейкам, та дізнаєтесь, де саме межі соцмережі

Школа навиворіт. Що робити, якщо…? Ситуації, які можуть трапитися з дитиною в школі

Ви дізнаєтеся, як дитина може сама впоратись у ситуаціях, коли їй:

  • страшно бути в школі під час війни;
  • вона лякається сирени;
  • боїться йти до школи;
  • не може знайти свій клас;
  • соромиться знайомитись з новими однокласниками;
  • не знає, як звуть учителя.

І ще 31 найпоширеніша проблемна ситуація у школі! Завдяки незвичній формі подачі інформації ви зможете програвати разом різні сценарії, допомогти дитині стати впевненою, знаходити оптимальній вихід та не розгубитися. Книга допоможе батькам знайти правильні слова, щоб підказати, допомогти, підтримати дитину та забезпечити якісну психологічну підготовку до школи

Мама ОК. Про материнство без тривог і вигоряння

Ця книжка — своєрідний мамин ресурс. Її створювали, щоб не тільки допомогти мамі впоратися з труднощами, а й навчитися зважати на власні бажання і прагнути їх здійснення; усвідомлювати власні почуття, вчасно говорити «стоп!» і приділяти час собі.

У цій книжці — мінімум теорії. Тому що мамине життя — це 99 % практики. Щодня, 24/7, без вихідних і святкових днів. І без відпустки. На сторінках ви не знайдете міркувань про те, що достатньо помедитувати чи записати в блокноті магічні слова «я щаслива, я бадьора і сповнена сил» — і відразу настане щастя. Проте на вас чекає чимало реальних, можливо, не ідеальних, але перевірених мамами рекомендацій, ідей