Як змінилося ваше життя з появою проекту 4Mamas?

Роботи стало більше 🙂 Якщо серйозно, то з’явилися цікаві люди, яких я зустріла завдяки роботі у 4Mamas: автори, ілюстратори, люди, які теж піклуються про розвиток дітей, з якими нам цікаво робити щось корисне. З’явилися нові завдання, ідеї щодо популяризації теми гармонійного розвитку, що ми реалізуємо через проект чи через наших Партнерів.

Чого вас навчив проект? Які нові якості ви відкрили у собі?

Головне, чого мене навчив проект, — це виховувати саме себе, бо діти наше дзеркало й копіюють у першу чергу поведінку батьків.

Які ідеї з книжок 4Mamas ви втілили у життя?

Дуже багато ідей щодо розв’язання проблем міститься у «Великій книзі батьківських секретів», половину  з них я опрацьовувала на своєму синочку, якому незабаром виповниться вже 9 років. Ми з ним опановували основи фінансової грамотності, використовуючи зошити «Фінансова грамотність для малюків». Завдяки яскравим малюнкам та наліпкам він їх опанував дуже швидко. Зараз почали вивчати основи тай-менеджменту з книжкою «Як приборкати час?». А «Книга зустрічей нашої родини» збирає нас щотижня для того, що дізнатися одне про одного щось новеньке. Вона нам допомагає формувати сімейні традиції.

Яка книга 4Mamas ваша найулюбленіша? Або та, якою ви найбільше пишаєтесь.

Не можу виокремити якусь одну. Кожну книгу перед виданням я обов’язково читаю, кожна додає мені якихось нових ідей та порад щодо виховання моєї малечі. Книга «Родитель или вредитель» змусили глобально замислитися, навіщо мені діти, якими я їх бачу 20 років потому. З книги «Ігри та казки, які лікують» я обрала декілька ігор, у які ми граємося дорогою до дитячого садка, а окремі казки надовго стали улюбленими для мого синочка. Книга «Дитина народилася» повинна стати першою, яку читатиме кожна молода матуся, бо вона вчить головного — абсолютної любові до наших дітей, учить розуміти мову немовляти, а батькам радить бути адекватними, гнучкими та прогностичними.

Що вважаєте найголовнішим досягненням проекту 4Mamas?

Наше найголовніше досягнення полягає у тому, що ми складні речі пояснюємо дуже доступною мовою, що наші автори-експерти надають дієві поради щодо виховання, спрямовані на те, щоб діти росли щасливими. Бо щаслива людина ніколи не скоюватиме поганих учинків, а навпаки, в неї виникне бажання змінити щось на краще.

Чого вас навчили ваші діти?

Радіти життю та посміхатися 300 разів на день )))

Яку найголовнішу пораду ви дали б кожній молодій мамі?

Як на мене, найголовнішими у вихованні є три речі:

  • абсолютна любов та прийняття своєї дитини, не намагатись змінити чи зламати її згідно зі своїм уявленням, якою вона повинна бути;
  • виховати дитину самостійною людиною, яка могла б жити повноцінно та бути незалежною від батьків;
  • навчити дитину радіти життю та бути щасливою.