10,6 тони сміття на душу населення за рік. Саме стільки, за даними агентства 24/7 Wall Street, продукують українці. Це 9-те місце у загальному рейтингу. «Лідером» стала Канада.

Загалом Україна продукує 474 млн тон сміття. Ви лише вдумайтеся в цю цифру! При цьому переробляють лише 3,2 % відходів. Ми потроху тонемо у купі сміття.

Уже сьогодні потрібно замислитися: «Що особисто я можу зробити, аби вберегти планету?» Адже який сенс будувати плани на майбутнє, якщо Землі просто не буде…

Ми не залишилися осторонь , тому також почали робити маленькі, але значущі кроки назустріч екології. Тенденція eco-friendly — це тенденція збереження природи та всіх живих істот. І необхідно терміново починати вчитися та вчити дитину основ екології. Адже з такими темпами, незабаром просто нічого буде рятувати…

Марина Іщенко: «Я пояснюю дітям причину та наслідки наших дій, розповідаю про взаємозв’язок усіх явищ природи та втручання людини у цей процес. На побутову рівні навчаю дітей економити воду та електроенергію. Ми намагаємося використовувати менше пластику, завжди прибирати за собою (у лісі, на річці, у місцях, де буваємо та живемо). Розповідаю про Recycling — перероблення відходів на щось корисне. Говорю про те, чому не варто купувати зайве, про відповідальне споживання тощо. Для дітей корисно, коли ми самі цього дотримуємо, коли вони бачать на власні очі, що трапляється з мешканцями океану та лісу, якщо його забруднює людина. У цьому мені допомагає інтернет, де можна знайти багато цікавих фільмів та статей за цією темою».

Ольга Богаєнко: «Ми тільки почали і почати з себе. Поки наша дитина тільки спостерігає. Ми намагаємося відмовитися від одноразових пакетиків, зараз використовуємо багаторазові текстильні торбинки. Пластикові ланч-бокси замінили на скляні. Сортуємо пластикове сміття окремо від іншого».

Інна Гришина: «Спеціально ми поки що не почали діяти. Ми просто утилізуємо батарейки і маємо господарську сумку для закупівель».

Тетяна Луціва: «Змалку ми разом прибираємо довкілля, виходимо з пакетами на берег річки біля нашого будинку та прибираємо сміття, розмовляємо про те, як приємно жити в чистому середовищі, мріємо, якою може бути набережна та що ми можемо для цього зробити. Удома ми сортуємо сміття та звертаємо увагу в суспільних місцях, де є сортування, підтримуємо цю ініціативу. Вже багато років користуємося сумками та мішечками для покупок та радіємо, що ця тенденція поширюється».

А ви вчитеся основ екології? Навчаєте свою дитину?

Нумо разом працювати над збереженням нашої планети!

#янайкращамама